Hoe werkt Detechco Skills?

“Werk met zin, want met tegenzin dat heeft geen zin”. Kijk, en daar ligt nu juist onze kracht. Met onze onuitputtelijke energie - in combinatie met kennis, kunde en jarenlange ervaring - maken wij het verschil voor bedrijf én kandidaat. Van werving & selectie tot aan uitzending en loonadministratie.
Vooral bedrijven die behoorlijk wat pieken hebben in de productie, vragen flexkrachten het best aan bij Detechco Skills. Wij zijn uitermate sterk in het beoordelen van de kwaliteit van mensen. En dat gaat verder dan het kijken naar iemands CV. Ambities, competenties, drive en karakter moeten corresponderen met de vacature. Dat noemen wij de perfecte match. Of het daarmee ophoudt? Nee hoor, Detechco Skills blijft nauw betrokken met de ontwikkeling van het (flexibele) dienstverband. In welke vorm ook. Daarnaast zijn wij binnen de technische branche dé partij voor een soepele en correcte verloning. Dit doen wij uitermate professioneel, overzichtelijk én tegen concurrerende tarieven.

Hoe een dergelijk traject verloopt?
Iedere vacature spreken wij door via telefoon of desgewenst maken wij met u een afspraak. U geeft aan voor welke periode u een flexkracht zoekt, wat de inhoud van de werkzaamheden zijn, werktijden, opleiding, ervaring, etcetera. Vervolgens werven en selecteren wij de mensen die het beste matchen met uw profiel. Gekeken naar CV, ervaring, drive, ambitie, motivatie én karakter.

Als er geschikte kandidaten zijn gevonden nemen we contact met u op en zullen u de CV's van de betreffende kandidaten toesturen. Vanzelfsprekend kunt u met de gewenste kandidaat/ kandidaten persoonlijk kennis maken en informatie krijgen over het uurtarief, alvorens de kandidaat bij uw bedrijf start. Tevens werken wij ook op basis van werving en selectie. Werving en selectie is in de basis het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor uw bedrijf en vacature. In de praktijk betekent werving en selectie dat een bureau iemand werft die direct bij uw bedrijf in dienst komt. Hiervoor betaalt u een afgesproken fee aan een werving- en selectiebureau. In veel gevallen is dat een percentage van het jaarloon.

Aan het eind van iedere werkweek verzoeken wij u het werkbriefje van de uitzendkracht in onze digitale urenregistratiesysteem te accorderen. Op basis daarvan betalen wij het salaris en maken we voor u de factuur op. Intussen verzorgen wij de begeleiding van de flexkracht. Wanneer blijkt dat de kracht een opleiding dient te volgen om beter te kunnen functioneren binnen uw bedrijf, dan zijn daar bij Detechco Skills mogelijkheden voor.
Voor werkzame uitzendkrachten verzorgt onze backoffice Pay for People de administratieve afhandeling (verloning, afdracht premies en belastingen, pensioen, ziekte) en sturen we u een opdrachtbevestiging toe met hierin de gemaakte afspraken.

Detechco Skills hanteert bij de uitoefening van haar werkzaamheden de algemene voorwaarden van Payforpeople.

Onze krachten

Detechco Skills staat en gaat voor de perfecte match. Daar geven we ons 100% voor. Voeg daar onze persoonlijke aandacht, grote dosis kennis, kunde en jarenlange ervaring aan toe en je hebt wat je zoekt. Dé ideale kandidaat of baan die op jouw lijf geschreven is. Eerder stoppen we niet. Dus kom maar op met die uitdaging…wij zetten er graag onze tanden in!

Wij zijn Detechco Skills

Mijn naam is Naomi en ik ben de energie achter Detechco Skills

Even voorstellen ..... Naomi Lonwijk, Loopbaanbegeleider van Detechco Skills! In 2008 is Naomi Lonwijk gestart als intercedent bij een logistiek uitzend- en detacheringsbureau. Haar interesse in de techniek heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze vijf jaar lang vestigingsmanager is geweest bij Regio Techniek. In juni 2016 kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kon en is zij gestart met Detechco Skills, uitzendbureau, “Zij heeft deze stap genomen, met als doel iets wezenlijks te betekenen voor de maatschappij. Tijdens haar recruitment loopbaan leerde de commerciële duizendpoot dat de gesprekken steeds persoonlijker gingen. Naomi wist haar intuïtie in te zetten om samen met werkzoekenden helderheid te krijgen over hun purpose. En zo veranderde haar gesprekstechnieken naar een intuïtieve benadering. Zij kwam erachter dat ze met interviews niet alleen de essentie van de persoon wist te onthullen. Maar dat werkzoekenden tijdens de eerste connectie bewuster uit het intakegesprek kwamen. Helderheid werden verkregen, persoonlijke situaties besproken. De vraagstukken die veel opdrachtgevers Naomi dan ook voorlegden was: Kun jij een selectiegesprek afnemen, want om de medewerker zo efficiënt mogelijk in te zetten dienen wij zijn purpose en kwaliteiten te weten! Wil je meer over mij weten? Let's connect!

naomi@detechcoskills.nl
06-21588514

Wat willen we bereiken?

Waar wij voor gaan en staan? Gelukkige klanten én werkzoekenden! Zij die er beiden van overtuigd zijn de juiste match te hebben gevonden. Een baan of kandidaat moet energie geven en géén energie kosten. In die zoektocht gaan we niet voor kort geluk, maar voor een langdurige relatie. Met onze klanten maar ook kandidaten. Daarom houden we graag contact met u. Een goede follow up na een succesvolle match is niet uitzonderlijk.